Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
как имотната мафия краде жилището, в което съм се родила, как осквернява живота на невинни хора, колко е нагла и безнаказана
Автор: anttoni Категория: Други
Прочетен: 204078 Постинги: 73 Коментари: 77
Постинги в блога от Юли, 2014 г.
Нещо уж не много необикновено, не много поглъщащо вниманието, малко периферно - акцията за събаряне на ромските къщи в Стара Загора. Много ме плаши, много! В разсипаното си състояние днешните български политически останки да не извадят най-гнусната карта - етническата. Разрастналото се до пукване бразувание- политико-икономическо, или каквото е там, на доганите и деляните се поосвети малко от прожекторите, обезпокои се и няма мирно да седи. Тази проектирана явно в голяма братска страна "партия", най-активен участник във внесения от същата тази страна у нас преход, е според познатите ни практики на КГБ, способна да инициира етническо напрежение, след което да се яви като защитник на онеправданото малцинство. "Те" могат да инсценират всичко. Дори законност и справедливост - временно. Проблемът на болната България, която самите те разболяха и се канят да я довършат, не са циганите и техните незаконни къщурки! Щом сте на щурм за законно строителство - а, вижте първо Черноморието! Цигани, турци, българи - всички живеем днес в тяхното безумно беззаконие, всички напрягаме и последни сили да оцелеем, всички сме потърпевши от една гнусна геополитическа игра. Дано да съм просто прекалено подозрителна. И дано не се поддадем на подобна заигравка, тя е разчетена за примитивни страсти, прекалено примитивни, подценяват ни. Май. Етнически българи, етнически цигани, етнически турци, - възможно е пак да поискат да ни разиграят, да ни подиграят и да ни изиграят - внимавайте!
Категория: Други
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове: 0
Овч. сияе, Овч.грее, Овч. тържествува. И Лютви сияеше, и грееше, и тържествуваше след евроизборите, после поубра радостта от физиономията, както се казва в театъра, но беше малко късно. Вече гря. И сия. "Те" не могат да скрият ликуването си, както любовта не може да се скрие. То е стихия. Московският гост-режисьор, който седемдесет години работи с българския аматьорски театър каза на тоз - Изнеси гласа! (в театъра това означава: дай отчетлива дикция и сила, ползвай целия арсенал на тембъра), а на друг каза: Шшшшт!. Пък после ще гледаме, за смяна на ролите. Добрият актьор трябва да мине през всичко. И това ринги-ринги-рае, то не свършва, това си му е същността - да е безкрайно. Изтърбушеното тяло на българския разбит кораб смятат да го полашкат още насам-натам. Най-вече от север, по повелята на вкоренената традиция. Но и по малко от други посоки. По-енергичните българи скочиха на няколко отлива в спасителните лодки и отплуваха. Уж не им се сърдим, но им се сърдим - то бива-бива страстно бягство, ама чак пък толкова, и ни е някак обидно, тоест - беше ни, защото сега сме безразлични. Забравили сме представата си за цивилизован живот. Ние, след 1944 дошлите на бял свят в България, такъв не сме и виждали. Само сме чували. И си мечтаехме. Сега не си и мечтаем. Сега нещата се оголиха и озъбиха. Големият брат-освободител стана малък колкото един Путин и много се зъби. Разбрахме, че в България изборите са единствено стъкмителство, че всъщност избори през прехода не е имало, те са били точно толкова избори, колкото и тези, с които БКП печелеше 99,9% при масовата ведра и всеотдайна активност на социалистическия избирател. Издиктувани изборни резултати - това сме имали и през последните 25. Сега корабът ни го повлякоха май че на скрап. А ние - вътре. И си гледаме природните дадености през люковете или пък просто си гледаме. И единствено грейналата усмивка на Р.Овч ни е светлинката - така са ни го замислили. А КГБ като замисли, замислено бива.
Категория: Други
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.07.2014 07:55
Търсене

За този блог
Автор: anttoni
Категория: Други
Прочетен: 204078
Постинги: 73
Коментари: 77
Гласове: 86
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031