Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
как имотната мафия краде жилището, в което съм се родила, как осквернява живота на невинни хора, колко е нагла и безнаказана
Автор: anttoni Категория: Други
Прочетен: 205404 Постинги: 73 Коментари: 77
Постинги в блога от Юли, 2013 г.

До г-н Сотир Цацаров,
Главен прокурор на
РБългария

                                                                              
                                                                                     

Отворено писмо

 

Г-н Главен прокурор,

Преди няколко дена една жена с откраднати имоти се хвърли пред Вас на улицата. Такъв е вътрешния порив на всички нас, пострадалите от този нов, роден в прехода, вид престъпност – ширещата се кражба на имоти. Организирана престъпна група краде родния ми дом - двуетажна къща в кв. Лозенец. Класическа схема – откраднати подписи, написан от измамниците предварителен договор с „изплатена“ цяла сума, иск пред съда да се обяви за окончателен. Пиша Ви и от името на всички, засегнати от тази престъпна група, с много от тях се запознах лично – хора с тежко социално положение, които нямат възможност да защитят правото си пред съда. Този вид престъпление, което някак си придобива статут на обичайна практика, придоби вече такива мащаби и такъв размах, че не е пресилено да се нарече – новата експроприация на беззащитните.

Две години от живота ми минаха дотук в борба да спася имота си. СГС на първа инстанция призна „правото“ на крадците върху моята собственост. Апелативният съд ми отказва в определението си специализирана експертиза. Става вече все по-известно, че имотните измамници използват за „полагане“ на чужди подписи внедрения отдавна със съвсем други цели в чужбина аутопен. Произведените от него подписи могат да бъдат установени единствено в НИКК. Такава експертиза упорито ми е отказвана от българския съд. Не е нужно да се обяснява какви могат да бъдат последиците от това нововъведение в престъпния свят.

Но – излизайки от конкретиката на моя случай, Ви призовавам да насочите вниманието си към този вид престъпност – опитите да се използва съдът като нотариус за узаконяване на имотна кражба. Моята битка – от битка с престъпна група крадци на имоти се превърна в борба с българския съд да докажа правото и невинността си. Не оставяйте у българските граждани да се затвърждава убеждението, че държавата в лицето на съда – действа в полза на престъпниците, че може под маската на юридическата формалност да стори каквото си поиска с абсолютно невиновни хора, че у нас е в сила зловещата смешка – „ще те оставя на произвола на съдебната система“.

Моите събратя по съдба едва ли имат достъп до интернет. Престъпниците дълго проучват и хитро избират жертвите си – да са в някаква степен на социална изолация, да са достатъчно социално безпомощни. А жертвите са много. Публична тайна е. Това престъпно явление е отвращаващо и с насочеността си срещу специфичен беззащитен „контингент“, и с това, че е много ярък симптом на бездържавието, което ни сполетя.

За нас, „обикновените“ и „редовите“, които сме на светлинни години от мафии, разпределения на европейски фондове и политика, от паши и черепи, това е усещането ни за държава – ще позволи ли тя да бъдем лишени от домовете и имотите си, ще се подиграе ли тя с нашия живот, като ни предостави като лесна плячка в ръцете на престъпниците, или ще ни помогне в доказване на една очевидна истина. Ние се борим СЪС съда, а не ЧРЕЗ съда за истината. До голяма степен във Ваши ръце е сега възможността да се справите с абсурда на настоящото българско правораздаване.

Ще изпратя писмото си и до Омбудсмана на Републиката, до сайтове и блогове, които смятам за подходящи.

Съзнавам, че подобни жестове са отчаяни, малко жалки и в някакъв смисъл дори комични, но то е, защото днешната наша държава посмя да окарикатури битието на своите поданици.

С уважение: Антоанета Попова

Категория: Други
Прочетен: 1699 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 17.07.2013 21:51

Обжалвахме решението на първоинстанционния съд пред апелативния.

В Апелативния съд нашето дело беше разпределено на Първи състав. Погледнах страницата на Софийски апелативен съд – Първи състав - три женски имена, три съдийки. Започна чакането на определение. Чакахме три месеца. Определение нямаше и нямаше. Накрая излезе – подписано с името на Председател – съдия Алексей Иванов. В Първи състав е настъпила промяна. Сменен е председателят, който е издал нашето определение. Единственият възможен път да докажем, че срещу нас се извършва престъпление – експертизата в НИКК, ни е отрязан. „Купувачката” помолила да не се прави такава експертиза. И Апелативният съд уважил молбата й. Апелативният съд заявява и че няма да се съобрази с делото и исковите молби, в които се появява като действащо лице Андриян Николов, придружителят на нашата „купувачка” пред нотариуса. Нерадостно начало. Чакаме заседанието на съда.


image


image

Категория: Други
Прочетен: 2487 Коментари: 0 Гласове: 0
08.07.2013 09:51 - От протеста
Връщам се по Цариградско шосе. Свободно от коли, населено с хора. Вечер. В падината - Орлов мост, над него - панорамата на София. Над нея - небето. Като че ли виждам София за първи път. А тук съм се родила. Забравям мръсотията, полепнала по мен, мръсотията, родена от "прехода", който така осезателно ме засегна. И ми се мярка мисъл за "моите" престъпници. Лицата им никога няма да отразят това озарение, което излъчват лицата на протестиращите хора. Очите им никога няма да видят ТАЗИ София, с кубетата на Александър Невски, с червените купести облаци над него, които нощта бавно ще загаси, със синкавите далечини,  дробовете им никога няма да вдишат ТОЗИ вечерен въздух - на общността и задружието в надеждите и мечтите. Те доброволно са зачеркнали великия шанс, който са им дали родителите, природата и случайността - да бъдат човеци. И може би дори не съзнават, че са самоубийци.
Категория: Други
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: anttoni
Категория: Други
Прочетен: 205404
Постинги: 73
Коментари: 77
Гласове: 86
Календар
«  Юли, 2013  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031