Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 22:14 - Захапят ли, влачат и не пускат
Автор: anttoni Категория: Други   
Прочетен: 1476 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.03.2014 16:01


Откраднах си този цитат от Буковски, той се отнася при него за руските чекисти, взели сега властта, а тук за помазаните от държавата имотни мафиоти.

Мина още едно заседание на Апелативния съд. Нашите измамници, тоест тяхната представителка, играеща купувачка, се представлява от адвокат Орешков. „Купувачката“ я няма. Съдът й беше поискал документи, с които да докаже произхода на парите си. Адвокатът представя някакви документи – незаверени. Съдът дава почивка, в която той да ги завери. Нещо като че ли не се получава. Нотариални актове, които сочат ниски суми, някакви ръкописни изявления, заверени нотариално за големи суми, много продавала, много купувала. Небрежка някак го раздават това с документите. Пък и на предишното заседание тя, „купувачката“, не беше много надеждна, будеше леко, че даже и силно недоверие. Пък и сега документите й за произход на средствата, едни объркани.

И тук идва моментът, в който ние, измамените, трябва доволно да въздъхнем и даже да се зарадваме – не може измамницата категорично да докаже, че е имала 180 хиляди, дето ни ги е „платила“ в коридора, на слаба крушка.

Обаче, както се казва – allegro ma non troppo – а Валери Петров си го и превежда – радвай се, ама не тропай. Защото май-май има още едно ходче – съдът вижда следната картина – не са ни платени от купувачката тези пари, обаче, едно голямо ОБАЧЕ – ние сме „подписали този договор“, я що експертизи, що нещо, твърдят, че ние сме го подписали. Е, не е изследван за аутопен, ама нищо – дето аутопена, там и ние – приличаме си като две капки вода, изкуствена ръка, естествена ръка, ала-бала, кой ти гледа, стига претенции, бе, жертви на имотната мафия! И в този момент съдът може да реши – тя, „купувачката“ да ни плати наистина посочената в „договора“ сума или пък крадците да измислят, че нещо са платили, ама имат да доплащат, че това, че онова, знае ли човек, какви идеи ще ги споходят – и, какво получаваме в резултат – имотната мафия се снабдява с голям имот в центъра на Лозенец на данъчната му оценка (или на по-ниска цена от нея – както си го изкомбинират хората). Пак не е зле, по-добре щеше да е за мафията да си го прибере без да се харчи много-много, но и тъй не е лошо, аванта си е. Ама ние не сме имали никакво намерение да продаваме, още по-малко на данъчна оценка, и още по-най, ама най-малко – на престъпници – ааа, няма не искам! В интерес на истината, пред апелативния състав се чувстваш като пред истински съдийски състав за разлика от първоинстанционния, но при цялата мерзост, която залива държавата, никога не знаеш какво може да очакваш.

Много е странно, когато нещо, за което четеш и слушаш по медиите, ти се случва на теб, да знаете, „приказката става истина...“, както се пееше в една песен. И така – ходя две години по съдилища да доказвам, че не съм камила. Това битие ми осигурява сега държавата на мен, а аз съм работила за нея 30 години, без да извърша каквото и да било прегрешение спрямо нея и даже в трамвай без билет не съм пътувала.

Държаво на перестроилите се десета – поднасям ти Мерси!

KLETA MAJKA BALGARIQ!




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anttoni
Категория: Други
Прочетен: 204085
Постинги: 73
Коментари: 77
Гласове: 86
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031