Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2013 15:32 - Новото оръжие на имотните крадци, бива си го – внимавайте!
Автор: anttoni Категория: Други   
Прочетен: 2272 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.05.2013 18:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едно ново съоръжение, внедряване на една нова технология от набиращите увереност в собствените си сили престъпници – и отивате на кино! Фиют – и ви няма! Добрите стари десарски знания и умения и компютърните новости – ръка за ръка – е, това е вече съчетание за чудо и приказ! И ласкавият към тях съд – главното, разбира се.

Техният контингент беше досега внимателно подбиран – хора в незавидно социално положение. Но със завидно възпитание, деликатност и интелигентност е един от тях, с когото се запознах. Апартамент в идеалния център на София, на топ място. „Купува“ му го г-н Андриан Николов. С дело в Софийски районен съд – не са на едно място делата на неуморните купувачи, неее... да не си помислите, че има нещо нагласено, нещо съмнително, нещо неотговарящо стриктно на буквата на закона, моля ви се... абсурд, съд е това, не е шега работа! Човекът няма средства за адвокат, явява се сам на делата. Запознах се и с други „хитри и обиграни измамни продавачи“ – едва свързват двата края, хора, за които обществото и държавата трябва да отделят специални грижи. Засега за тях се грижи имотната мафия. Ще се впие в изтерзаните им животи, докато се насмуче, ще ги подмята като кукли насам-натам, сценки ще им играе, интрижки от сапунени сериали ще им измисля, които звучат в качеството на свидетелски показания или адвокатски обяснения в съдебна зала. Всички знаят, само съдиите не знаят, мащабите на имотната престъпност. Всички знаят, само съдиите не знаят, изпипания, но все пак скудоумен по рождение сценарий на престъпното процедиране. Но – все пак този благодатен контингент ще се изчерпи. Има толкова апетитни кътчета, толкова сладки хапки. Пък и животът се развива. Няма да тъпче на едно място имотната мафия. Да не е по-лоша от другите! И – внесоха новата машинка. Скъпо, ама хубаво. Суперинвестиция. Колко хора ще затрие, колко имота ще прилапа инвеститорът, зинал е за още и още.

Механичната ръка. Която пише тънко и дебело. Която чуждестранните звезди използват за произвеждане на стотиците си автографи – но там устройството се регистрира! Да, ама – там! В която вливаш химикал, използваш компютърния образ на изписаното – и е готов „собственоръчният“ текст и подпис. Което вече влива непоколебима увереност у престъпниците. Което прави адвокатите им самоотвержени борци за правдата. Което дава възможност на вещите лица да имат смелостта да твърдят, че установяват положени собственоръчно подписи. Което изчиства от подозрения съдиите. Което развързва ръцете на престъпниците. Има вече в съдебната практика „изгорели“ невинни заради тази компютърна новост. А защо да не очакваме и нови, подобрени варианти?

Ако проявите интерес, погледнете предаването Студени следи с Надя Обретенова от 18 ноември 2012 г. На страницата на БНТ, заглавие на предаването: За нападнатата преди 8 години Поли, интервюто за новия начин на фалшифициране на подписи е към края на записа.

За този нов „метод“ на престъпна фалшификация трябва да бъде информирано цялото общество. Той представлява опасност с непредвидими последици. Защото сферата му на прилагане може да не се ограничи само с имотните престъпления. Той представлява истинска обществена опасност. Ами ако се фалшифицират с такова съвършенство държавни документи? За това нововъведение на престъпния свят трябва да се знае. Съществуването и прилагането му е задължително да стане публично достояние.

Защото вещите лица-графолози свенливо подминават този въпрос. Зариват го с пясък, както героя на Чарли Чаплин обувките на полицая. Защо ли? И упорито работят с умилително остарелите си методи. И авторитетно в съдебна зала удрят ножа на невинните жертви на престъпността. Защо ли? И нямат доблестта публично да заявят, че престъпниците ги изпреварват в технологично отношение. Че дори и не изразяват и най-малко съмнение за ползване на нова компютърна техника. Защо ли? Не знаят за съществуването й ли, не са чули за нея ли? Или вещината им е вещина от миналия век?

Когато, след като дадохме проби за първата експертиза, отидохме да видим в деловодството на съда „оригинала“ на „нашия“ предварителен договор, ахнахме от изумление – върху белите листа искряха нашите имена и нашите подписи. Очаквахме „колажи“ и ксерокси – а ни посрещна нещо „възхитително“. Стъписване, недоумение, отчаяние. Разбира се помнехме, че сме се подписали в обратен ред – първо брат ми, под него – аз, а тук аз съм на първо място („нашите“ крадци някак ме фаворизират добре!). Че между изписаните ни имена и подписите бяха написани ЕГН-тата ни, които тук, в „договора“ липсват – и все пак всичко изглеждаше толкова истинско. По-късно разбрахме за съществуването на принципа на плотера. Още по-късно попаднахме на предаването на Надя Обретенова с обясненията на криминалистичната графология. И си изяснихме за себе си нещата.

Лаская се от мисълта, че ние сме пилотен проект за нашата ОПГ. Точно те изглежда за пръв път ползват новия метод на фалшификация на текст и подписи. Изпробват го – как ще действа в съда. Изпробват го „на прочность“, както се казва на руски. Изпробват силата и устойчивостта му. Затова бяхме и добронамерено предупредени след първо заседание по делото. За да се отбраняваме. Доколкото имаме сили, де. Умеренко, колкото те позволят. Спаринг-партньор, един вид. Обаче с последващо ликвидиране. Хубаво са ви „сготвили“ – ни каза дознателят от Четвърто РУ, така се казвало на професионален жаргон..

Цяла държава сготвиха, че нас ли няма. Те са школа, добра, стара, изпитана школа. Която захапе ли, не пуска. 45 + 23 години.



Тагове:   измами,   имотни измами,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anttoni
Категория: Други
Прочетен: 204094
Постинги: 73
Коментари: 77
Гласове: 86
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031