Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 09:41 - Стъпките на имотните мошеници – преди съда и до първо заседание
Автор: anttoni Категория: Други   
Прочетен: 2613 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стъпките на имотните престъпници са следните (става въпрос за добрите професионалисти) отнякъде получават сигнал за подходящ обект; започват наблюдение, разставят съгледвачи около обекта. Те наблюдават кога влизате, кога излизате, кой идва в къщата ви, имате ли много познати, как сте облечени, какво пазарувате и въобще всичко, което носи информация за вашето социално поведение, навици и психологически портрет. Наблюдателите може и много внимателно да подпитват – давате ли под наем, какво е състоянието вътре в квартирата ви – ток, вода, баня, с какво се отоплявате, имате ли намерение да строите нов блок на мястото на къщата си; според преценката на случая – вие сте случая – избират начин за открадване на подписите ви; отнасят ги в своите „лаборатории“ и съобразно възможностите си ги фалшифицират, ако имате много лош късмет – с помощта на „новите технологии“ – механичната „ръка“. Може и да са ви подвели да се подпишете под някакъв грешно разбран от вас документ, който после се оказва пълномощно например – тогава няма нужда да фалшифицират. Изработват предварителен договор, че сте продали имота си, в него фигурират вашите фалшифицирани подписи като продавач и подпис на „купувача“, обикновено човек от село, невинен и наивен, който вие лесно ще „измамите“. При предварителния договор те задължително са ви изплатили цялата сума. На ръка. Без свидетели от ваша страна. Или пък на „купувача“ му остава да изплати още някаква минимална сума. Предварителният договор служи и като разписка за плащането, така е записано в него; след това си определят час при нотариус, за да се изповяда сделката, отиват при нотариуса и ви чакат – дълго – час, два, три – вие не се явявате. И нотариусът съставя констативен протокол за това.; с този документ те подават иск срещу вас в съда – съдът да обяви предварителния договор за окончателен и те да станат абсолютно законни собственици на имота ви. Т.е. – съдът да действа като нотариус.

И съдът действа. Строго придържайки се към буквата на закона. Защото съдът по принцип си е строг, иначе трудно ще възтържествува справедливостта. Какво са законите – нравственост, кодирана като обществено-задължителна форма на поведение. И съдът узаконява, узаконява, узаконява...

На първото заседание е много важно вие да не присъствате ( и как ще присъствате, като въобще не подозирате, че нещо се случва около имота ви). Това първо заседание е много важно за престъпниците – на него те получават документ от съда, с който легално може да издирват и получават документи за вашия имот, защото обикновено не са се снабдили с пълната документация, а като заинтересована страна трябва да докажат вашата собственост върху имота. Освен това, ако на първо заседание ответникът (измаменият) оспори иска (на измамниците), нещата стават по-трудни (за измамниците) .

Така че те много внимават вие да не разберете, особено преди това първо заседание, за измамата. За тази цел се ползват различни трикове, за да не получите призовка от съда. В моя случай, в предварителния договор е записано, че връзката между мен и съда се осъществява на адреса на кантората на „моята“ адвокатка. Дааа, явява се ответникът на първото заседание – т.е. аз и брат ми, чрез „нашата представителка“ адвокат. Людмила Иванова Велчева-Паунова. Проверихме после – има такъв адвокат, от Кюстендилската адвокатска колегия. И... сетете се – признава подписването на договора. Приложила е пълномощно „от нас“ и платежно за хонорар от 5000 лв. Пет хиляди лева са доста богат хонорар – и за това е помислено, можем да ги платим, защото разполагаме с парите, които са ни платени при предварителния договор – това едно, и второ – ние сме „гузни“, че не сме изповядали сделката – затова плащаме много на адвоката. А как ни „защитава“ – за това е измислена някаква гарагара клише, както разбрах по-късно – някой от двамата, не помня аз ли, или брат ми, намерил междувременно по-добър купувач, а пък другият не се съгласил, и противоречия и различни интереси вътре между нас двамата, и караници, та затова не сме отишли при нотариуса за финализиране на сделката. И тая жена, адвокатката „наша“ Велчева-Паунова, не можахме да я видим. На следващите заседания на съда (ние разбрахме за иска срещу нас преди второто заседание) тя вече не се появи. Къде изчезна тая жена? Ама че небрежно отношение към клиентите...

Като чета, сега вече с интерес, случаи от днешната ни съдебна практика – че то си става почти правило да те представя адвокат с фалшиво пълномощно. Нито си го виждал, нито си го чувал, но той те представя и представя, и се бори като лъв за интересите ти.

След първото заседание на съда, протекло по техния сценарий, мошениците вече са спокойни (всъщност те винаги са си спокойни – имат здрава психика, и здрав гръб). Но вие – внимавайте! Ако сте разбрали вече, че срещу вас се води дело, ако сте изпаднали в паника, неразбиране, невяра, че това може да се случи в една държава, ако се блъскате да си спомните, как са ви откраднали подписите, ако нямате миг покой от изумление и страх, ако сте без средства за защита, защото парите ви стигат само за минималната екзистенция – тогава наистина внимавайте – почти е сигурно, че ще се появи той – ще се появи светлинката в тунела – ще се появи вашият спасител.

Но за него – по-късно.



Тагове:   измами,   имотни измами,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anttoni
Категория: Други
Прочетен: 205805
Постинги: 73
Коментари: 77
Гласове: 86
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930